0745 307 870 / 0740 145 028 nicucrivat74@gmail.com

Manastirea-SaonPrintre dealuri cu vii, sub stapanire otomana, a luat fiinta Manastirea Saon, la inceput un mic schit, iar din 1881 a devenit manastire de sine statatoare.

Manastirea Saon se afla la o distanta de 11 kilometri spre Niculitel, din localitatea Tulcea.

Biserica este luminata de ferestre mari, simple, cu grilaje metalice in exterior. Este acoperita cu tabla pana pe ziduri, streasina fiind aproape inexistenta. Fatadele exterioare au un brau inconjurator in partea superioara, deasupra caruia, de jur-imprejur, se gasesc firide nepictate.

La Manastirea Saon, in biserica mare, sunt adapostite particele din Moastele Sfintilor Vichente, Maxim Grecul, Inochentie mitropolitul, Epictet preotul si Astion monahul, racla cu acestea fiind tot timpul expusa inchinarii pelerinilor.

De asemenea, pelerinul poate admira aici bucati din vesmintele care au apartinut Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava, Cuvioasei Parascheva si Sfantului Grigorie Decapolitul. In vitrina special amenajata pentru adapostirea acestora se afla si o bucatica din lemnul Sfintei Cruci.

Alaturi de manastire, obstea s-a ingrijit si de cresterea paunilor. Astfel, pelerinii se pot bucura si de minunata faptura a lui Dumnezeu, care impresioneaza prin penajul foarte colorat si bogat.