0745 307 870 / 0740 145 028 nicucrivat74@gmail.com

valea-fagilorLa o distanta de 10 km sud de localitatea Luncavita se afla Rezervatia botanica naturala Valea Fagilor, ocupand o suprafata de 154,9 ha. Infiintata in anul 2000 ca zona de conservare speciala in cadrul PNMM (Parcul National Muntii Macinului), aceasta padure cuprinde elemente reprezentative de interes stiintific din punct de vedere floristic, in care habitatele, pe cat posibil, sunt pastrate intr-o stare neperturbata.

Rezervatia apartine de ocolul silvic Macin si reprezinta un relict tertiar, cuprinzand paduri de sleau cu gorun si fag, dar si tipul de padure numit fageto-carpinet dobrogean cu Carex pilosa (alcatuit din fag 50%, carpen 40%, tei argintiu 10%).

O drumetie prin Muntii Macinului si, in special in Rezervatia Valea Fagilor va va surprinde cu siguranta. Acolo puteti intalni diferite specii de tei, vai incarcate de fagi, specii rare de pasari rapitoare (acvila de camp, soimul dunarean), jderul de copac, vipera cu corn si cel mai mare sarpe din Romania, balaurului dobrogean (Elaphe quatorlineata), despre care se spune ca poate ajunge la dimensiuni de 2 metri.

Padurea Valea Fagilor este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Podisul Dobrogei, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.